Search in ebookee.net!

Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007The poster (email) is not available. 收藏推荐: Bookmark this: Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007

图书介绍Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007

Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék. A szocializmus konyhaművészete
Language: Hungarian | Budapest, Helikon | 27 March 2007 | Pages: 230 | ISBN: 9789632270913 | PDF | ~ 23 MB


Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007


German original (yes, although the authors are from Russia, they publish in German, living in Berlin):


Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007


Küche totalitär. Das Kochbuch des Sozialismus. Berlin: Manhattan, Februar 2006.


Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007

Olga Kaminer


And there is no English translation at the moment.


Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007


Bábuska, balalajka és a Kreml - ez az, ami azonnal beugrik az embernek Oroszországról. De mi a helyzet a harcsóval, a kololakkal vagy a kajszabával? Ezekről az ínyencségekről bizonyára kevesen hallottak még.

A Berlinben élő népszerű orosz író, Wladimir Kaminer legújabb magyarul megjelenő könyve izgalmas gasztronómiai utazást ígér az olvasóknak az egykori szovjet tagköztársaságokon át. Bekukkanthatunk többek közt az örmények, grúzok, üzbégek, lettek, tatárok konyhájába, megismerhetjük rövid történelmüket, kissé ironikusan elbeszélve, és Kaminernek természetesen minden népről eszébe jut néhány különös történet is - ezúttal középpontban valamilyen étellel - , amit a tőle megszokott humorral mesél el.

Ki gondolná például, hogy serpenyő, olaj és tűzhely nélkül is lehet sült krumplit készíteni? Egy találékony és mindig nagyon éhes fehérorosz kiskatonának ehhez csak egy villanyvasalóra és némi vazelinra van szüksége… Ha pedig a könyvet olvasva kedvet kapunk a sokszínű nemzeti ételekhez, ki is próbálhatjuk őket, hiszen minden fejezet végén számos recept található az adott nép jellegzetes vagy éppen szokatlan fogásaival.


Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007

Vladimir Kaminer


A Berlinben élő orosz író (aki az évek során helyi hírességgé vált) a könyvfesztiválon kissé rendhagyó művel, A nagy szovjet fazékkal jelentkezik, amelyben a letűnt szocializmus konyhaművészetét mutatja be. A magyarul a Helikon által közreadott könyvet ezúttal családi munkamegosztásban írta feleségével, Olgával: a férj felelt a történetekért és anekdotákért, a feleség a receptekért.
- Szeretek enni, de most az érdekelt, hogy a gyomron, az ételkultúrán keresztül miként lehet bemutatni egy népet - magyarázta lapunknak Kaminer. - Amikor Berlinbe költöztünk a kilencvenes évek elején, egy óriási park mellett laktunk, amely nyaranta a város legnagyobb grillsütőjévé vált. A nyugati kerületekből jöttek a törökök, hozták magukkal méretes állataikat, s forgatták őket a nyárson. Keletről meg befutottak a kispénzű diákok, akik apró virslikkel és kolbászokkal próbálkoztak.
Kaminer nem bírta megállni, hogy ki ne vegye a részét az össznépi sütögetésből. Egy örmény barátjával levonult hát ő is grillezni - a barát állította, hogy ebben a szakmában "nemzetileg" ők a legjobbak -, majd lassacskán csatlakoztak a volt szovjet utódállamokból Berlinbe csöppent ismerősök és ismeretlenek. - Több embert ismertem meg a volt Szovjetunióból, mint húsz év alatt Moszkvában. Jöttek türkmének, azeriek, grúzok, fehéroroszok, mind nekiálltak sütni-főzni meg persze mesélni.
A nagy szovjet fazekat ez az élmény ihlette, bár a megírásakor Kaminer nem annyira a berlini multikulti világot, mint inkább korábbi szovjetunióbeli utazásait eleveníti fel, olykor kissé a tudatlan nyugatiaknak szánt bedekkerek stílusában. Megtudhatjuk például, hogy a fehéroroszoknál sok az atomerőmű és a krumpli, az utóbbi rettenetes méretűre képes nőni (az előbbi miatt), a lettek mindig mindenért az oroszokat hibáztatják, és még legendás gyümölcskocsonyájuk is azzal sztrájkol, hogy a határátlépéskor ragacsos zöld folttá olvad, no és hogy milyen messzemenő következményei lehetnek az azeri lula kebabnak. Külön fejezet szól az orosz konyha két alapvető tartozékáról, a kaviárról (álhír) és a vodkáról (minden cseppjében igaz). - Ma már az ex-Szovjetunióban is fellelhetők a legegzotikusabb élelmiszerek, van krokodilhús vagy szusibár, de az igazi nemzeti konyhák tartják magukat. Hiába a politikai vagy társadalmi változások, az evési-kulináris szokások megmaradnak - érvel a szakácskönyvíró műve aktualitása mellett.
Mint ahogyan az is fennmarad, hogy a kelet-európai országokban étterembe járni
még mindig ünnepnek számít, amikor nem annyira az étel minősége, mint inkább a nagy társaság, a jó hangulat, a zene és a tánc a fontos. - Ezt a nyugatiak is eltanulhatnák végre: a németek ülnek szép egyenes háttal az elegáns éttermekben, és meredten bámulják a tányérukat. Mi meg jól érezzük magukat.
Azért ne higgyük, hogy minden móka és kacagás Wladimir Kaminer életében. Tavaly ősszel elkezdett kacérkodni a politikai szerepvállalással is. - Politikusnak lenni szerintem a világ legunalmasabb munkája. De valakinek szemmel kell tartania őket, mert manapság nagyon közel kerültek a gazdasági érdekcsoportokhoz. Régebben, amikor a szocializmus még létezett, a politikusok egyfajta összekötő kapocs voltak a tőke és a társadalom között, és igyekeztek garantálni a szolidaritást, az emberi viszonyokat. Ma meg mintha a tőkének nem lenne szüksége a politikára, annak közvetítő funkciójára. Szóval lehet, hogy öt év múlva mégiscsak elindulok a berlini főpolgármester-választáson.
Pártra nincs szüksége, tábora így is jókora. Végtére is könyvei eddig több mint kétmillió példányban fogytak el csak Németországban.


Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007


Check detailed recensions (in Hungarian):

Debrecen Online or KárpátInfo or KönyvesBlog or Litera or MaNcs or Libri Online or Kultissimo or Kultusztárca


Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007
Vladimir amp Olga Kaminer A nagy szovjet faz k 2007


The German original of this book can be found here:

http://uztranslations.net.ru/audiobooks-germanic-german/Kueche_Totalitaer.html

Váratlan, ezen a helyen, egy magyar nyelvü könyv.
Hálás köszönet.

bpesti.

Hi, földi!

Milyen hosszú leírás - és magyarul! Néznek majd nagyot az itteni népek.

Hali!

Volt már itt magyar filmek is (Jancsó)

Neha magyarul is valami... koszi!

Úgy látom, van keletje a magyar anyagoknak. No jó, akkor rakok még. Meg rakjon más is, akinek indíttatása vagyon.


[Directly Download] Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007!


Download this book
DOWNLOAD Free download ezdownloader, then you can free download.

Download "Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007"

使用ezdownloader下载
DOWNLOAD


Copyright Disclaimer:
本站一切内容源于互联网搜索,禁止商用! 如有任何不妥请联系:admin@ebookee.com,我们将在24小时内删除相关内容。

浏览量:315 添加时间:2007-08-13 23:36:21, 更新时间:2007-11-06 19:32:44, from internet

搜索该书!...


Search mirrors of "Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007"...

Search in ebookee.com!

下载链接


Free Magazine Subscriptions & Technical Document Downloads

推荐:使用EZdownloader下载电子书


没有下载链接
请在图书介绍里查找下载链接,如果没有,可以试着搜索有无其它该书信息。

不能下载?
如果不能下载或者在“图书介绍”中找不到 "Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007" 的下载链接请留言。下次访问本站时察看 所有留言 看是否有人已经更新了该书。

该书可能有其它下载链接,请点 这里查询相关图书


相关链接


"Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007" 相关链接:


Comments


"Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007" 没有评论.

  Leave a Comment

  如果没有下载链接或者下载链接无效,请查看相关链接或者搜索相关资料。

  required

  required

  email addresses

  required

  Not clear? Click to refresh.


  1. 艺术设计
  2. 有声读物
  3. 语言文化
  4. 家庭生活
  5. 法律
  6. 音乐歌词
  7. 软件相关
  8. BT种子
  9. 其它图书
  10. 所有留言
  11. 留言评论
  12. Download Thousands of Books two weeks for FREE!
  13. Download millions of Usenet resources!
  14. 海淀驾校
  Back to Top